KENNISBANK

NLP

De disney model

Walt Disney was een bijzonder persoon en een begrip binnen en buiten de wereld van entertainment. Hij heeft dankzij zijn uitzonderlijke creatieve vaardigheden een gigantisch tekenfilm imperium weten op te zetten.  Zijn manier van denken was opvallend en uitzonderlijk. Hij stond erop dat zijn medewerkers meegingen in zijn wijze van denken om zo als een geheel team creatieve prestaties neer te zetten. Wat deed hij? Hij ging van kamer naar kamer. In totaal drie kamers. 
 
Kamer 1:  Dit was de plaats waar dromen werden gedroomd. Hier kwamen ideeën tot stand en werden ze geuit. Geen beperkingen, geen grenzen. Elk idee, hoe gek of onhaalbaar ook, werd hier in alle vrijheid ontwikkeld. 
 
Kamer 2:  Hier werden de dromen van kamer 1 gecoördineerd, gebruikmakende van een storyboard. 
 
Kamer 3:  Ook wel de “zweethut” genoemd. In een kleine kamer onder de trap kwam het hele team bijeen om het project kritisch te beschouwen. 
 
Vervolgens kwam het idee weer terug in kamer 1 zodat het werk kon worden voortgezet. Als het idee kamer drie niet had overleefd, dan stopte het proces daar. Als er vanuit kamer drie een akkoord was, kon de productie beginnen. 
 
 

ESSENTIAL-ELEMENTS-OF-NLP-1.png

Kennisbank > NLP > De disney model