NLP Trainersopleiding

Perfectioneer jouw persoonlijke trainingsstijl!

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die een ABNLP gecertificeerde NLP Practitioner EN Master Practitioner afgerond heeft. Trainingservaring op een ander gebied is mooi meegenomen maar geen vereiste. Zowel met als zonder voorkennis zal je merken dat al het leren op onbewust niveau plaatsvindt.

Misschien wil jij zelf gecertificeerde NLP trainingen geven of doe je dit juist voor jezelf om de NLP kennis nog verder te integreren. Wat jouw doel ook is om deze opleiding te volgen, het is een prachtige reis die je altijd bij zal blijven.

Heb je al een duidelijk doel voor ogen waarom je de NLP Train de trainer wilt gaan volgen? Of is het meer een gevoel dat jou zegt dit te moeten doen? Wat jouw motivatie ook is, deze opleiding is het neusje van de zalm voor NLP trainers en dat gewoon in Rotterdam. Tijdens deze opleiding behandelen we elke dag de NLP-technieken en hun achtergrond. We nemen je mee naar delen waar je tijdens de Practitioner en de Master Practitioner nog niets vanaf wist. Ook blijven humor, plezier, emotie en breakstates terugkomen. Sterker, je gaat ze zelf ontwikkelen. Regelmatig delen wij informatie van interessante mentoren en hun ontdekkingen. Het boek Brain Rules door John Medina is verplicht voor deze opleiding.

Wat doet deze opleiding voor jou als trainer?

Je leert onder andere…

 

…hoe je metaforen en shortcuts gebruikt.

…hoe je een goede training opbouwt met het 4-Mat System.

…volgen en leiden af te wisselen en toe te passen per groep.

…geslaagde demo’s in te zetten voor jouw trainingen.

…vloerankers van grote sprekers in te zetten voor jouw training.

…verstorende factoren tijdens jouw training te gebruiken als kracht.

…jouw woorden hun verdiende energie te geven en je lichaam hierbij te gebruiken.

Wat is de NLP trainers opleiding?

Tijdens de 15 + 2 daagse trainers training ga je op een intensieve reis waarbij de betekenis van leren een nieuwe dimensie krijgt. Op een hoog tempo ga je het trainersvak leren. Tijdens deze cursus leer je hoe je succesvol demo’s geeft, NLP technieken inzet en met zelfvertrouwen voor een groep staat. Daarbij is doen immers het beste middel om te leren: feedback geven, ontvangen of vragen? Dat wordt na deze cursus nooit meer zoals het was! Het bewijs dat jij succesvol een nlp training kan geven wordt tijdens de opleiding verzameld. In de twee bonusdagen (dag 16 en 17) gaan we nog een stap in verder om het in de praktijk te laten slagen. Denk aan marketing voor jouw publiek en het schrijven van jouw persoonlijke draaiboek.

Wanneer ben je er klaar voor?

Wacht je op het moment dat je perfect bent? Veel mensen denken dat ze eerst ‘af’ moeten zijn voordat ze anderen kunnen coachen. Dat moment zal nooit komen en dat is ook helemaal niet nodig. Sterker, als je perfect zou zijn kunnen anderen zichzelf niet meer verplaatsen en herkennen in jou. Juist jouw imperfecties maken dat je kunt relateren met anderen. De NLP trainersopleiding geeft je alle tools om jouw trainersstijl te optimaliseren, zodat je een diepe impact kunt maken op het leven van anderen. Het juiste moment is om zo snel mogelijk te starten en jouw giften te delen met de wereld!

“You don’t have to be great to start,
but you have to start to be great”

Zig Ziglar, auteur, verkoper en motiverende spreker

Ervaringen van onze deelnemers

Bekijk hoe andere mensen baat hebben bij NLP

“Voor deze opleiding liep ik er tegenaan dat ik het lastig vond om een oprechte connectie te maken met mensen om me heen. Nu merk ik dat dit deel mij heel veel brengt, zowel in business als ook op persoonlijk vlak.”

Claudio Fray

“Ik heb gemerkt dat wanneer je jezelf op een bepaalde manier conditioneert, je echt alles kan bereiken wat je wilt. Zelfs wat onmogelijk lijkt wordt mogelijk.”

Melissa Heisterkamp

“Een van de technieken heeft me geholpen om meer bewust te worden van welke kant ik wél op wil in mijn leven. Het heeft me meer helderheid gegeven en ik durf nu de stap te zetten.”

Melissa Hoogeveen

NLP Trainersopleiding

Het dagprogramma

Lees hieronder alles wat je gaat leren tijdens de NLP Trainersopleiding

Blok 1: De echte trainer

Op de eerste dag doen we een 0-meting: waar sta je nu en waar wil je naartoe? Wat is jouw werkelijke doel voor het volgen van de opleiding? Je krijgt uitleg over de komende 15 dagen, welke boeken wij aanbevelen en we starten met het gebruik van metaforen. Ook staat het ontvangen, vragen en geven van feedback op deze dag centraal. Een ander onderwerp deze dag is hoe wij onze hersens manipuleren. Het brein wil shortcuts bij het leren en daar helpen wij een handje bij.

Er wordt in trainingsland wel eens gezegd dat als je training niet loopt dit twee oorzaken heeft: je manier van presenteren of de opbouw van je training. Dat laatste staat deze dag centraal. Aan de hand van het 4-Mat System leer je hoe een goede training opgebouwd is. In de middag starten we met het eerste deel van het 4-Mat System en ga je een korte presentatie geven. Het woord ‘waarom’ staat centraal.

Vervolgens gaan we aan de slag met deel 2 van het 4-Mat System. We gaan dieper in op ‘wat’. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je op het juiste moment de juiste hoeveelheid kennis aan je deelnemers geeft? Dit onderdeel sluiten we af met een presentatie om het direct te ervaren. Daarna gaan we de praktijk in. Jouw deelnemers zijn nu allemaal aangehaakt bij jouw presentatie en ze snappen de theorie. Het is tijd voor actie! Verschillende werkvormen komen aan bod waarmee je deze actie als trainer goed laat verlopen.

We tillen het gebruik van metaforen naar een nog hoger niveau. We gaan spelen met metaforen op een manier, die zeer versterkend werkt voor het vasthouden en integreren van jouw kennis. Ook het brain-based teaching komt hierin terug. Zo kijken we naar chunking and sequencing, dat gaat over het overzichtelijk opbouwen van informatie en timing.

Verder leer je alles over het laatste onderdeel van het 4-Mat System. Centraal staat ‘Wat kun je er nog meer mee?’ Denk aan het beantwoorden van vragen, het samenvatten van de stof en de deelnemers het geleerde in de toekomst laten toepassen, terwijl ze nog bij jou in training zijn. Op deze dag geef je voor het eerst een complete presentatie die alle onderdelen van het 4-Mat System laat terugkomen.

Blok 2: Verdieping en integratie

Als trainer wil je te allen tijde in je ‘trainers staat’ kunnen komen, ongeacht verstoringen in de groep of op persoonlijk vlak. Deze staat van zijn (SVZ) vormt een essentieel onderdeel om een goede training te kunnen neerzetten. Vandaag gaan we hier op een speelse manier mee aan de slag. Ook verdiepen we ons met een aantal metaprogramma’s die hier effect op hebben. 

In dit blok gaat het ook over volgen en leiden. Hoe zorg je dat je afwisselt tussen deze twee en dat je op de hoofdlijn van je training blijft zitten? Ook zoomen we in op hoe je met verschillende oefeningen omgaat en hoe je deze van groep tot groep kunt inschatten. Het gebruik van je stem inclusief het tempo vormt het andere onderwerp. Hoe zet je je stem op een ritmische en hypnotische manier in, waarbij je tegelijkertijd de modaliteiten (VAKOG) laat terugkomen.

Altijd al willen weten waarom grote sprekers bepaalde delen van het podium wel gebruiken en andere niet? Hoe je kan doorbouwen op de energie, die er voor jou is gecreëerd of daar juist van wegblijven? Tijdens dit onderdeel behandelen we vloerankers. Waar anker je bijvoorbeeld plezier en waar pijn? Hoe laat je dit versterkend werken voor jouw training? Na deze dag weet je het antwoord en ben je zelf in staat dit toe te passen.

Vervolgens zetten we de puntjes op de i. Hoe maak je een presentatie zo smeuïg mogelijk? Zoals John Overdurf zegt: ‘You want to squeeze the words’. Elk woord wil je de energie geven die het verdient. Ook het bewegen van het lichaam hoort hierbij, denk aan de presentatiestijlen van Satir. Ook starten we met de groepsdynamica en hoe je deze herkent, bijstuurt en voor je laat werken. 

Als NLP-trainer geef je demonstraties van de technieken. Maar hoe zorg je nou voor een geslaagde demo? Tijdens dit blok behandelen we ook het selecteren van jouw demo kandidaat. Ook geef je de presentatie zoals je hem ook op het examen wilt gaan geven.

Blok 3: Praktijk en theorie examen

Vandaag start het examen. Dit doen we met een schriftelijk examen over alle informatie uit de Practitioner, de Master Practitioner en wat je geleerd hebt in de opleiding Train de trainer. Dit examen duurt een volledige dag. Het examen wordt afgenomen in delen, zodat je tussendoor in de pauzes kunt bewegen. Bij een voldoende mag je door naar de laatste drie dagen van het examen. Bij een onvoldoende stopt het examen en stroom je de volgende groep weer in.

Deze dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de tweede dag van het examen verdelen we de groep in een aantal subgroepen. In een subgroep ga je een presentatie over een onderwerp of demonstratie geven over een techniek. Deze krijg je kort ervoor te horen. 

Deze dag duurt van 10.00 tot 19.00 uur.

De volgende twee dagen zijn gelijk aan deze. Deze laatste drie examendagen worden vaak gezien als de meest leerzame, doordat al het geleerde in een keer samenkomt. Alles wat je weet mag je laten zien. Ook krijg je feedback van je medecursisten en trainer waardoor je leercurve nog sneller omhoog gaat.

Op de laatste dag is het tijd voor feest! Tegen het einde van deze dag krijgen alle nieuwe NLP-trainers hun certificering. Dit sluiten we uiteraard in gepaste stijl met elkaar af.

Blok 4: Bonusdagen

Deze twee dagen zijn na de certificering en gaan over jouw eigen training. We gaan in op marketing (Hoe krijg je nou een groep betalende deelnemers bij elkaar?!) en we helpen jouw eigen draaiboek te slijpen.

Studiebelasting

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de opleiding vooral bij de opleidingsdagen zelf. Het examen bestaat uit vier examendagen welke je thuis moet voorbereiden. De duur van deze voorbereidingen hangen af van jouw leersnelheid. Aanbevolen wordt om in groepjes tussendoor te oefenen, maar dit is niet vereist om de opleiding succesvol af te ronden.

Meer weten over de NLP Trainers opleiding?

Vraag vrijblijvend en kosteloos een adviesgesprek aan!

Grijp deze tijdelijke kans

Heb je interesse? Bekijk de data en weet wanneer je gebruik kunt maken van deze fantastische kans! Bekijk de aanbieding

Opleidingsdata

Bekijk de agenda voor een actueel overzicht van al onze opleidingen!

Wat zeggen onze deelnemers?

Kom achter al de ervaringen van onze deelnemers

Accreditaties

CRKBO: Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

ABNLP: Sluis NLP Instituut geaccrediteerd door de The American Board of Hypnotherapy and Neuro-Linguistic Programming (ABNLP). ABNLP is de grootste internationale organisatie betreffende NLP.

Aanmelden trainers opleiding

Kies de optie die past bij jou.

N

Praktijkgerichte opleiding

N

Erkend NLP certificaat

Normaal €6.500,-

Nu voor

€ 4.995,-

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in om te kijken wat het beste bij jou past.