VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

Is het mogelijk om kennis te maken met Sluis NLP Instituut?


Ja, het is mogelijk om eerst met ons kennis te maken, voordat je je aanmeldt voor een opleiding. Er zijn hiervoor meerdere mogelijkheden:

1. Een introductiedag en avond. Regelmatig organiseert Sluis NLP Instituut een informatiedag of avond. Tijdens deze events doe je in 2 uur kennis op van NLP, je ervaart de manier van les geven en je ziet verschillende trainers aan het werk. Je kunt de informatiedag of avond vrijblijvend en gratis bijwonen.

2. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek te maken met een van de werknemers van de opleiding. Dit kan op de locatie in Rotterdam of telefonisch. Tijdens het gesprek krijg je een indruk van wat NLP is en wat Sluis NLP Instituut voor je kan betekenen. Uiteraard is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Stuur gerust een email naar info@rutneysluis.nl of bel 010 - 26 13 499 voor het maken van een afspraak.
Waar vinden de opleidingen plaats?


De opleidingen en trainingen van Sluis NLP Instituut vinden plaats in Rotterdam. We zijn gevestigd op de Prins Frederikplein 645; 3071 KS Rotterdam, omringd door de Nieuwe Maas en op het Noordereiland. Je kunt de locatie bereiken via openbaar vervoer of met de auto, het is tot op heden nog gratis parkeren!
Waarom zou ik een NLP opleiding doen?


Zoveel verschillende mensen als er zijn, zoveel redenen zijn er om een NLP opleiding te doen. Veel voorkomende redenen zijn: vergroten van zelfvertrouwen, meer invloed uitoefenen op je eigen leven en op anderen, duidelijker richting hebben in je leven, zelf emotionele problemen beter en sneller kunnen oplossen, betere (intieme en zakelijke) relaties, snel afkomen van angsten, fobieen en stemmingsproblemen.
Hoe wordt er les gegeven?


Er is altijd een combinatie van traditioneel les geven en het doen van praktische oefeningen. Veelal wordt er eerst uitleg gegeven over een nieuw onderwerp, waarna de deelnemers het gaan oefenen met elkaar en de (assistent-)trainers.
Wat onderscheidt Sluis NLP Instituut van andere instituten?


Sluis NLP Instituut onderscheidt zich van andere NLP instituten op een aantal terreinen. Ik noem er een paar:

Sluis NLP Instituut is gespecialiseerd in NLP. Wij leren complexe, diepgaande materie en vertalen dit naar eenvoudige en begrijpelijk stof.

 1. Op deze manier kunnen wij ons volledig richten op NLP: het vergroten van onze kennis, vaardigheden en technieken en het overbrengen hiervan op onze deelnemers.
 2. Sluis NLP Instituut biedt één van de meest uitgebreide NLP opleidingen in Nederland aan. Hoe bezoekers dit ook wel noemen is het “NLP+ pakket”, we bieden een veelzijdige NLP opleiding aan en daarbovenop krijgt iedere deelnemer vele extra’s. Deze extra’s zijn speciaal voor onze deelnemers op maat gemaakt en helpen onder andere om jou eigen onderneming te starten.
Kan ik een NLP opleiding ook aftrekken als kosten voor de belastingdienst?


Ja, een NLP opleiding gevolgd bij Sluis NLP Instituut is voor iedereen aftrekbaar afhankelijk van het doel waarvoor u deze opleiding volgt. Belangrijk hierbij is dat de officiële reden waarom u de opleiding volgt werkgerelateerd is, bijvoorbeeld het vergroten van uw communicatieve vaardigheden. Uiteraard kunnen deze redenen bestaan naast al uw privé-redenen om de opleiding te volgen.

Rekenvoorbeeld Stel je volgt bij Sluis NLP Instituut jouw NLP-opleiding. De deelnemersbijdrage is (afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen) € 2.650,00. Je valt in de loonschijf betaalt 42% loonbelasting, dan zijn de netto opleidingskosten € 1.642 in plaats van € 2.650.

NLP opleiding € 2.650 Vrijgestelde som € 250 Bedrag voor belasting aftrekbaar € 2.400 Fiscaal voordeel bij 42% inkomstenbelasting € 1.008 Nettokosten van de opleiding € 1.392 + € 250 = € 1.642
Hoe kan ik na afloop van de opleiding mijn kennis bijhouden?


Wanneer je een opleiding bij Sluis NLP Instituut volgt dan heb je na de opleiding verschillende mogelijkheden om jouw NLP-kennis bij te houden en te verdiepen. Het is immers belangrijk dat je geleerde vaardigheden, kennis en inzichten in je systeem verankert en conditioneert. Dit kun je binnen Sluis NLP Instituut op verschillende manieren doen, zoals:

 1. Het volgen van een vervolgopleiding
 2. Het bijwonen van Sluis NLP-oefengroepen
 3. Meedoen met de speciale Sluis NLP Instituut events
 4. Als opleidingscoach meedoen met een opleiding

Register

Hoe zijn de betalingsvoorwaarden bij Sluis NLP Instituut?


Bij Sluis NLP Instituut hebben we drie mogelijkheden om je opleiding, training of workshop te betalen.

Betalen met Ideal
Wanneer je betaalt met Ideal maak je direct bij inschrijven het bedrag van de opleiding in geheel over. Je hebt dan betalingsvoordeel over het hele opleidingsbedrag ten opzichten van de optie in termijnen betalen.

Betalen in termijnen
Wanneer je betaalt in termijnen heb je twee opties. De snelste optie is om in 5 termijnen te betalen en daarnaast hebben we de optie om in 10 termijnen te betalen. Als je in termijnen betaalt is het van belang dat er 50% van de betaling is gedaan voor de opleiding. De overige 50% wordt betaalt tijdens de opleiding of na de opleiding. Wij van Sluis NLP Instituut houden je betalingen bij en plannen tijdig de eerst volgende cursus in.

Betalen op factuur
Je hebt 30 dagen vanaf ontvangst van de factuur om het gehele factuurbedrag over te maken.

Bij je aanmelding geef je aan voor welke betalingsmogelijkheid je kiest
Als ik met een vriend(in) wil komen, mag dat?


Ja dat mag uiteraard. Wel raden wij aan om gedurende de opleiding zoveel mogelijk met andere mensen om te gaan. Op deze manier leer je veel verschillende mensen kennen en kun je je NLP vaardigheden maximaal oefenen. Jullie zijn dus van harte welkom!
Kan ik ook in termijnen betalen?


Wij krijgen regelmatig de vraag: “Ik wil me heel graag inschrijven, maar ik kan het niet betalen.”

Ja dat is mogelijk. Je betaalt dan 50% in termijnen voorafgaand van de opleiding en bij 50% kunt u deelnemen aan de opleiding. De overige 50% wordt betaalt in termijnen tijdens of na de opleiding.
Wat is het rekeningnummer van Sluis NLP Instituut? En wie doet de afschrijvingen?


Sluis NLP Instituut B.V.
NL15 INGB 000 7940267

Onze partner om automatische incasso's te incasseren is PayPro, het kan dus zijn dat op je afschriften PayPro namens Sluis NLP Instituut staat.
Vraag: ik heb mij inschreven, maar gaat de opleiding wel door?


Het gebeurt zelden dat een opleiding niet doorgaat. Je kunt er dus gerust vanuit gaan dat de opleiding waar jij je voor wilt inschrijven, gewoon doorgaat. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn, dan krijg je hiervan uiterlijk 3 weken van tevoren een bericht via e-mail of telefonisch.

Tijdens de opleiding

Wat als ik op een opleidingsdag niet kan komen?


Geen probleem. Natuurlijk is het verstandig om zoveel mogelijk dagen te volgen zodat je zoveel mogelijk voordeel haalt uit je opleiding. Wel kun je altijd een gemiste opleidingsdag inhalen op een ander moment in een andere groep. We gaan dan samen met jou kijken naar de mogelijke inhaaldagen. Daarnaast word je door een van de coaches of andere deelnemers direct bijgepraat over het gemiste onderwerp, zodat je je direct kunt aansluiten bij je eigen groep en leerstof.
Krijg ik een certificaat na afloop?


Ja, je krijgt bij succesvol voltooien van de NLP Practitioner of NLP Master Practitioner een certificaat uitgereikt. Hiermee ben je officieel erkend als gecertificeerd NLP (Master) Practitioner door zowel Sluis NLP Instituut, als de NVNLP en de ABNLP.
Hoeveel begeleiding is er tijdens een opleiding?


Zowel tijdens als na de NLP opleiding is er ruimte voor veel persoonlijke begeleiding. Tijdens de opleiding wordt u niet alleen begeleid door de NLP trainers, maar ook door gecertificeerde NLP (Master) Coaches.

Zelfs na de opleiding is er de mogelijkheid tot begeleiding om ervoor te zorgen dat er een optimale integratie en toepassing is van alles wat in de opleiding is geleerd. Deelnemer: “Toen ik behoefte had aan extra begeleiding, kon ik gratis gebruik maken van een professionele coach die verbonden was aan de opleiding. Dat heeft heel veel met me gedaan.”
Kan ik ook onderwerpen op een later moment herhalen?


Dit is mogelijk. Wanneer je bij Sluis NLP Instituut een NLP Practitioner of NLP Master Practitioner-opleiding hebt gevolgd krijg je levenslange garantie!

Het is dus altijd mogelijk om met een van de coaches naar een specifiek onderwerp te kijken, een afspraak te maken met een van de trainers of een opleidingsdag in een “lopende” groep te herhalen.
Ik zie in mijn opleiding dat er goede begeleiding is door opleidingscoaches. Kan ik ook opleidingscoach worden?


Ja, dat is mogelijk. Voor iedere opleiding, NLP of familieopstellingen, is er de mogelijkheid om als opleidingscoach deel te nemen. Je ziet en hoort de stof nogmaals voorbij komen (maar dan up-to-date naar de nieuwste standaard), je kunt een bijdrage leveren aan andermans groeiproces én je leert zelf ook nog eens! Klik hier voor alle mogelijkheden om opleidingscoach te worden in één van de opleidingen van Sluis NLP Instituut.
Ik wil mij graag inschrijven voor een (vervolg-)opleiding. Hoe weet ik wanneer de eerstvolgende begint?


Zodra de data bekend zijn van een nieuwe opleiding, worden deze geplaatst op www.sluisnlpinstituut.nl/agenda. Houd de website dus goed in de gaten.
Wordt mijn certificaat erkend?


Sluis NLP Instituut is een - door de Nederlandse regering - erkende onderwijsinstelling. Daarnaast wordt jouw NLP Practitioner certificaat erkend door zowel de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP), als de wereldwijde vereniging (ABNLP). Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief goede opleiding en een certificaat dat wereldwijd (h)erkend wordt. Daarnaast zijn er tal van beroepsverenigingen die onze opleidingen erkennen.
Hoeveel dagen mag ik missen?


Je mag tijdens een NLP-opleiding twee opleidingsdagen missen. Zorg er altijd voor dat je je afmeld bij je opleidingscoach of bij de trainer, zodat we weten dat je er die dag niet bij zult zijn.
Wat moet ik doen als ik een klacht heb?


Wij vinden het belangrijk dat je een goede opleiding hebt. Wanneer je een klacht hebt, willen wij die graag voor je oplossen. Je kunt je klacht indienen volgens de volgende procedure:

 1. Stuur een email naar info@rutneysluis.nl waarin je melding maakt van jouw klacht.
 2. Je krijgt vervolgens een bevestiging dat jouw klacht is binnengekomen. Het management registreert jouw klacht vervolgens in het register "klachtenregistratie" en komt er binnen (maximaal) 3 weken bij je op terug.
 3. De klacht dient binnen 3 weken na ontvangst te zijn afgehandeld. De beslissing wordt schriftelijk medegedeeld. Indien er langer voor nodig is om uw klacht in behandeling te nemen wordt u hiervan op de hoogte gesteld (schriftelijk). Je krijgt tevens te horen waarom de klacht is uitgesteld en hoe lang het duurt voordat je nu een bericht krijgt.
 4. Klacht en de afhandeling van de klacht worden één jaar bewaard. Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden.
 5. Indien je het oneens bent het de afhandeling van de klacht dan kun je gebruik maken van de (externe) klachtencommissie van de NVNLP. Alles over de procedure van de NVNLP lees je op de website van de NVNLP.
 6. Het oordeel van de klachtencommissie van de NVNLP is bindend. Wanneer er consequenties zijn voor Sluis NLP Instituut, dan zullen wij deze snel afhandelen. Deze afhandeling dient binnen 4 weken te geschieden (of bij grote consequenties dient u binnen 4 weken op de hoogte te worden gesteld van de te verwachten tijdslijn.)

NLP

Kun je een voorbeeld geven van een praktische techniek die je leert?


Het kunnen volgen en interpreteren van oogbewegingen is een typische NLP techniek. In de practitioner opleiding wordt je bekwaam in het observeren van anderen.

Oogbewegingen vertellen je of iemand tegen zichzelf aan het praten is, terugdenkt aan gebeurtenissen in het verleden of juist niet. Op deze manier kun je goed aansluiten bij de leefwereld van de ander. Ook kun je erachter komen of iemand liegt of niet: zie je iemand naar linksboven kijken (vanuit jezelf gezien), dan weet je dat ‘ie aan het verzinnen is.
Moet ik therapeut zijn om de NLP opleiding te kunnen volgen?


Nee. De meeste mensen die de NLP opleiding volgen zijn geen therapeut, maar gebruiken de opleiding om vooral zichzelf en ook vrienden en familieleden te helpen. Allerlei mensen volgen de NLP opleiding zoals docenten, artsen, huisvrouwen, studenten, administratief medewerkers, technici, financieel medewerkers, fysiotherapeuten, horeca mensen, managers, verkopers, ouders, winkelpersoneel, kortom…de meest uiteenlopende mensen en beroepen.
Voor wie is een NLP Opleiding geschikt?


NLP is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, voor relaties met anderen wil gebruiken om anderen te helpen of te coachen.

Een NLP Practitioner Opleiding is voor iedereen die:

 • NLP praktisch wil gaan toepassen (privé/ zakelijk)
 • doelgerichter wil leven
 • verdieping wil in persoonlijke ontwikkeling
 • effectiever wil leren communiceren
 • nieuwe resultaten wil creëren
 • een betere balans wil tussen denken, doen en het gevoel
 • een nieuwe stap in het leven wil maken
Bijvoorbeeld:
 • Managers en ondernemers verbeteren hun relatie met hun werknemers en klanten. Ze verbeteren hun onderhandeling en lossen problemen sneller op.
 • Salesmanagers leren om snel op dezelfde golflengte te zitten met hun gesprekspartner. Ze kunnen snel achterhalen wat de ander voor waarden heeft waardoor ze hun aanbod daarop kunnen afstemmen.
 • Hulpverleners krijgen een breder arsenaal van technieken die ze kunnen inzetten om hun cliënt of patiënt te helpen.
 • Artiesten / kunstenaars kunnen met behulp van NLP hun innerlijke blokkades overwinnen waardoor ze hun eigen creativiteit vergroten. Ook leren ze om zichzelf als professional beter te promoten waardoor ze in een versneld succes terecht komen.
 • Leraren en trainers krijgen beter inzicht in leerstijlen, hoe om te gaan met moeilijke personen, het motiveren van anderen. Maar ook omgaan met belemmerende overtuigingen van zichzelf of anderen, verbeteren van communicatie, kunnen interpreteren van non-verbaal gedrag.
 • Studenten HBO/WO zijn per definite hoog opgeleid en komen vaak in functies terecht, tijdens of na hun studie, waarin ze mensen en processen beïnvloeden. Een gedegen NLP opleiding geeft je een ruime voorsprong op anderen die dat niet hebben gevolgd.

Onze cursisten hebben onder andere de volgende beroepen:
Docent * Personeelsmanager * Studenten * Projectmanager * Maatschappelijk werker * Communicatiemedewerker * Verpleger * Docent Autorijden * Controller * Medewerker Kinderopvang * Mediator * HR adviseur * Bedrijfsleider * Personal Coach * Creatief therapeut * Accountmanager * Makelaar * Supervisor * Marketingmedewerker * Moeder * Tandarts * Jurist * Ontwerper * Shop assistant * Inkoper * Huisarts * Intercedente * Boekhouder * Horecamedewerker * PR medewerker * Piloot * Woonconsulent * Keurmeester * Secretaresse * Office manager * Hypotheekadviseur * Management assistent * Planner * Communicatiemedewerker * Beleidsadviseur * Engineer* Medewerker buitendienst/binnendienst * Stedebouwkundige
Ik wil mij graag inschrijven voor een (vervolg-)opleiding. Hoe weet ik wanneer de eerstvolgende begint?


Zodra de data bekend zijn van een nieuwe opleiding, worden deze geplaatst op www.sluisnlpinstituut.nl/agenda. Houd de website dus goed in de gaten.
Wordt mijn certificaat erkend?


Sluis NLP Instituut is een - door de Nederlandse regering - erkende onderwijsinstelling. Daarnaast wordt jouw NLP Practitioner certificaat erkend door zowel de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP), als de wereldwijde vereniging (ABNLP). Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief goede opleiding en een certificaat dat wereldwijd (h)erkend wordt. Daarnaast zijn er tal van beroepsverenigingen die onze opleidingen erkennen.
Hoeveel dagen mag ik missen?


Je mag tijdens een NLP-opleiding twee opleidingsdagen missen. Zorg er altijd voor dat je je afmeld bij je opleidingscoach of bij de trainer, zodat we weten dat je er die dag niet bij zult zijn.
Wat moet ik doen als ik een klacht heb?


Wij vinden het belangrijk dat je een goede opleiding hebt. Wanneer je een klacht hebt, willen wij die graag voor je oplossen. Je kunt je klacht indienen volgens de volgende procedure:

 1. Stuur een email naar info@rutneysluis.nl waarin je melding maakt van jouw klacht.
 2. Je krijgt vervolgens een bevestiging dat jouw klacht is binnengekomen. Het management registreert jouw klacht vervolgens in het register "klachtenregistratie" en komt er binnen (maximaal) 3 weken bij je op terug.
 3. De klacht dient binnen 3 weken na ontvangst te zijn afgehandeld. De beslissing wordt schriftelijk medegedeeld. Indien er langer voor nodig is om uw klacht in behandeling te nemen wordt u hiervan op de hoogte gesteld (schriftelijk). Je krijgt tevens te horen waarom de klacht is uitgesteld en hoe lang het duurt voordat je nu een bericht krijgt.
 4. Klacht en de afhandeling van de klacht worden één jaar bewaard. Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden.
 5. Indien je het oneens bent het de afhandeling van de klacht dan kun je gebruik maken van de (externe) klachtencommissie van de NVNLP. Alles over de procedure van de NVNLP lees je op de website van de NVNLP.
 6. Het oordeel van de klachtencommissie van de NVNLP is bindend. Wanneer er consequenties zijn voor Sluis NLP Instituut, dan zullen wij deze snel afhandelen. Deze afhandeling dient binnen 4 weken te geschieden (of bij grote consequenties dient u binnen 4 weken op de hoogte te worden gesteld van de te verwachten tijdslijn.)

Financieel

Klopt het dat de Belastingdienst meebetaalt met een opleiding?


Ja, dat klopt. Sluis NLP Instituut is een erkende onderwijsinstelling. De kosten die je maakt voor een NLP opleiding mag je aftrekken van je inkomsten. Dit levert je gemiddeld al snel 36-52% besparing op.
Kan ik gespreid betalen of moet alles in één keer?


Bij Sluis NLP Instituut hebben we drie mogelijkheden om je opleiding, training of workshop te betalen.

Betalen met Ideal
Wanneer je betaalt met Ideal maak je direct bij inschrijven het bedrag van de opleiding in geheel over. Je hebt dan betalingsvoordeel over het hele opleidingsbedrag ten opzichten van de optie in termijnen betalen.

Betalen in termijnen
Wanneer je betaalt in termijnen heb je twee opties. De snelste optie is om in 3 termijnen te betalen en daarnaast hebben we de optie om in 5 termijnen te betalen. Als je in termijnen betaalt is het van belang dat er 50% van de betaling is gedaan voor de opleiding. De overige 50% wordt betaalt tijdens de opleiding of na de opleiding. Wij van Sluis NLP Instituut houden je betalingen bij en plannen tijdig de eerst volgende cursus in.

Betalen op factuur
Je hebt 30 dagen vanaf ontvangst van de factuur om het gehele factuurbedrag over te maken.

Bij je aanmelding geef je aan voor welke betalingsmogelijkheid je kiest.

Locatie

Waar wordt de opleiding of training gegeven?


De opleidingen en trainingen van Sluis NLP Instituut vinden plaats in Rotterdam. We zijn gevestigd op de Prins Frederikplein 645; 3071KS Rotterdam, omringd door de Nieuwe Maas en op het Noordereiland. Je kunt de locatie bereiken via openbaar vervoer of met de auto, het is tot op heden nog gratis parkeren!
Zijn er hotels in de buurt of B&B’s waar ik kan overnachten?


Die zijn er zeker in de buurt. Op airbnb of booking.com heb je natuurlijk een actueel overzicht van aanbiedingen, hotels en kamers.

In Rotterdam zit het Suite Hotel van hotel Pincoffs bijna direct om de hoek. http://www.hotelpincoffs.nl/nl/

Wil je liever ondergedompeld worden in een Rotterdams Familie hotel? Dan ben je bij Breitner Hotel op het juiste adres. Het is gelegen in het centrum en je bent een half uur lopen verwijdert van de opleidingslocatie. Ga je met openbaar vervoer of de auto dan ben je er binnen 10 minuten. Boeken kan via de website: http://hotelbreitner.nl/

Inhalen

Ik heb een dag gemist. Kan ik deze dag inhalen?


Ja, dat kan. Dit zijn de stappen:

Stap 1: Bepaal bij welke opleiding en opleidingsdag jij te gast wilt zijn. Het overzicht hiervoor vind je hieronder.

Stap 2: Stuur een e-mail naar info@rutneysluis.nl om te laten weten van welke inhaalmogelijkheid je gebruik wilt maken.

Stap 3: Wij zullen je indelen op basis van de bezetting van des betreffende opleidingsdag. Je krijgt een email terug waarin wij laten weten welke dag het beste past.
Hoe kom ik erachter waar op in welke opleiding ik mijn gemiste dag kan inhalen?


Stuur een email naar info@rutneysluis.nl met de gemiste dag en wij zullen jou indelen in een passende opleidingsdag.