12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding

Transformeer en heel: 12 dagen verrijkende opleiding in hypnose voor levensveranderende inzichten

Wat is de 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding?

De 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding is een intensieve cursus die deelnemers uitrust met krachtige technieken om mensen in hypnose te brengen en het onderbewuste brein te herprogrammeren. Dit wordt bereikt door zowel directe als indirecte hypnose technieken, waardoor de opleiding uniek is in zijn soort.

Studenten leren hoe ze oorzaken van problemen kunnen achterhalen en blijvende oplossingen kunnen bieden voor psychische, chronische en lichamelijke klachten. De opleiding focust ook op het vermogen van studenten om veranderingen te verankeren in het onderbewuste, waardoor ze krachtige en blijvende aanpassingen in hun eigen leven en dat van anderen kunnen aanbrengen.

De training is volledig gestoeld op de praktijk, onder leiding van Miranda, een ervaren hypnotherapeut met 15 jaar ervaring. De inhoud van de training is een rijk gevuld boeket. Het omvat verschillende aspecten van hypnose en hypnotherapie, waaronder de werking van het onderbewuste en bewuste brein, directe en indirecte hypnose, diverse soorten van trancestadia en regressietherapie. Bovendien worden studenten aangemoedigd om veel te oefenen en zelf te ervaren wat hypnotherapie inhoudt. Na afloop van de opleiding zijn studenten in staat om effectieve hypnotherapie sessies te geven, hebben ze een diep begrip van de werking van het onderbewuste brein en kunnen ze mensen begeleiden naar ongekende hoogtes.

Wat doet de 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding voor jou als deelnemer?

Beheersing van zowel directe als indirecte hypnosetechnieken.

Technieken om oorzaken van klachten blijvend en doeltreffend op te lossen, zoals regressie, traumaverwerking, innerlijk kind heling, vergeving, imaginatie, autogene training, zelfhypnose, etc.

De kans om deze vaardigheden toe te passen in praktijkgerichte oefeningen, waardoor je in staat bent om de theorie naar de praktijk te vertalen en effectief als hypnotherapeut te werken

Een breed scala aan therapeutische technieken, waaronder regressietherapie, om effectief om te gaan met verschillende cliënten en hun unieke behoeften om het probleem bij de bron aan te pakken.

.

De opleiding biedt de mogelijkheid om te leren werken met ‘Ideo Motorische Signalen’, een techniek waarmee je direct met het onderbewuste van je cliënten kunt communiceren. Dit opent nieuwe wegen voor diepgaande verandering en genezing.

Persoonlijke groei en zelfontwikkeling door het proces van leren en oefenen, waaronder de mogelijkheid om persoonlijke problemen op te ruimen.

Leerervaringen van een ervaren professional met 15 jaar ervaring in het veld, waardoor je inzicht krijgt in praktijkcases en best practices in hypnotherapie.

Een volle rugzak aan kennis en ervaring aan het einde van de opleiding, die je kunt gebruiken om effectief hypnotherapie sessies te geven en je eigen praktijk op te bouwen.

Voor wie is de 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding?

De 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding is ontworpen voor een breed publiek en is bijzonder geschikt voor degenen die een fascinatie hebben voor het menselijk brein en gedragsverandering. Als je al als therapeut werkt en je gereedschapskist wilt uitbreiden met krachtige hypnotherapeutische technieken, dan is deze opleiding de perfecte kans om je praktijk te verdiepen en te verbreden. Voor degenen die nieuw zijn in het veld, biedt de opleiding een toegankelijke en diepgaande kennismaking met de wereld van hypnotherapie.

Ook als je op zoek bent naar persoonlijke groei en zelfontwikkeling, biedt de cursus de kans om zelfhypnose en andere technieken te leren om oude patronen te doorbreken en positieve verandering in je leven aan te brengen.

Professionals in aanverwante velden, zoals psychologie, coaching, en counseling, zullen waardevolle nieuwe benaderingen ontdekken om hun cliënten te helpen.

Ten slotte kunnen gezondheidswerkers, zoals verpleegkundigen en artsen, de impact van het onderbewustzijn op lichamelijke gezondheid en welzijn beter begrijpen en integreren in hun praktijk. Deze opleiding heeft zowel een persoonlijke als een professionele impact en opent nieuwe perspectieven op menselijk welzijn.

Hoe krijg je rapport communicatie NLP

Hoe ga jij profiteren van het volgen van de 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding?

De 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding biedt je essentiële tools voor persoonlijke en professionele groei. Je verwerft diepgaande kennis over hypnose en leert hoe je dit krachtige instrument kan toepassen om psychische, chronische en lichamelijke klachten te behandelen. De praktijkgerichte aanpak versterkt je zelfvertrouwen en vaardigheden als hypnotherapeut. De ervaringen en inzichten van Miranda dragen bij aan je leren, helpen je om fouten te voorkomen en stimuleren je ontwikkeling. Deze opleiding biedt dus een waardevolle basis voor je carrière als hypnotherapeut.

Ervaringen van onze deelnemers

Bekijk hoe andere mensen baat hebben gehad bij deze hypnose opleiding!

Wauw wauw wauw, wat een prachtige vrouw met heel veel kennis en humor! Miranda weet je nog meer te interesseren en gefascineerd te raken over hypnose!! Je gaat helemaal mee in haar flow en bam…. Je bent om en verkocht!

 

Omira Schoop

“Een van de mooiste momenten was dat ik in een oud trauma dat ik al 10 jaar met me meesleepte, meer verlichting heb kunnen brengen. Wat gebeurt is is gebeurt, maar de impact die het op me had, die is weg. Dat is ongelofelijk.”

 

Wendy van Nimwegen

Wat heb ik een fijn hypnose seminar mee mogen maken met Miranda. Ik heb me verwonderd en genoten van alles wat er gebeurde

Froukje vd Velde

12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding

Het dagprogramma

Lees hieronder alles wat je gaat leren tijdens de 12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding

Dag 1: Geschiedenis, wat is hypnose, inductie en verdieper

Bekijk hier de dagplanning

Deze dag krijg je meer informatie over de geschiedenis van hypnose en leer je wat hypnose nu echt is. Hierna volgt er een uitleg of hoe het bewuste en onderbewuste brein werkt. Vervolgens ga je aan de slag hoe je op verschillende manieren iemand binnen 2 minuten in hypnose brengt en wat je kunt doen om deze persoon nog dieper in trance te brengen.

Dag 2: Transfenomenen, hypnose sessie, directe en indirecte hypnose

Bekijk hier de dagplanning

Hoe kun je zien hoe diep iemand in trance zit en welke problemen kun je dan aanpakken. Hoe bouw je een goed rapport op zodat jouw woorden ook daadwerkelijk binnenkomen in het onderbewuste brein. Wat is de opbouw van een hypnosesessie en waar moet je altijd rekening mee houden. 

Wat is direct- en indirecte hypnose en wanneer pas je directe toe en wanneer pas je indirecte toe.

Dag 3: Intake en suggestibiliteitstesten

Bekijk hier de dagplanning

Een intake is een essentiële stap voor het houden van een goeie hypnosesessie. Daar gaan we deze dag uitgebreid mee aan de slag. Is de intake perfect, dan is de hypnosesessie geslaagd.

Daarna ga je leren om te ontdekken wat voor persoon je voor je hebt zitten zodat je weet welke inductie en verdieper je het beste kunt toepassen voor een maximaal resultaat.

Dag 4: Abreaction, deductie, veranderwerk, suggestologie, ziektewinst, IMR

Bekijk hier de dagplanning

Een hele belangrijke de abreaction. Hoe moet je handelen mocht dit gebeuren tijdens een sessie.

Hoe weet je en kun je zien dat je met het veranderwerk (probleem oplossen waar iemand voor komt) kunt beginnen. Waar moet je op letten?

Deductie. Hoe breng je iemand terug in het hier en nu zodat alles verankert blijft in het onderbewuste brein, en het oude gedrag achterblijft in het verleden.

Wat voor soort suggesties zijn er? En wanneer pas je ze toe. Welke woorden/suggesties kun je geven, zodat het probleem direct op onderbewust niveau wordt aangepakt. 

Wat is ziektewinst en hoe kun je die tackelen.

Deze wordt vaak vergeten in opleidingen maar is een zeer belangrijk onderdeel. 93% Van de mensen die rondlopen met chronische en/of psychische klachten houden het onbewust zelf in stand.

IMR; Ideo motorische signalen. Direct praten met het onderbewuste en het probleem daar laten oplossen door het onderbewuste. Het onderbewuste weet tenslotte alles van het gedrag, normen en waarden, emoties en overtuigingen. Deze dag leer te praten met behulp van vingersignalen met het onderbewuste.

Dag 5: Deelpersonen

Bekijk hier de dagplanning

Werken met delen (partstherapie).

Een magische dag. Hier ga je ontdekken welke delen er zijn, waarom ze doen wat ze doen en hoe je ze kunt aanspreken. Denk eens aan. Perfectionist, controle, innerlijk kind, pleaser, criticus, drammer, etc.

Dag 6: Obsessoren/medereizigers

Bekijk hier de dagplanning

Deze dag gaan we aan de slag met meeliftende energieën (obsessor/medereiziger). Wat doen ze negatief of positief, hoe lang zijn ze er al, wanneer zijn ze erin gekomen, etc.

Dag 7, 8 en 9: Regressie

Bekijk hier de dagplanning

Traumaverwerking in optima forma. Deze 3 dagen ga je leren hoe je trauma’s echt en volledig bij de bron effectief kunt oplossen, zodat direct de emotionele lading van die gebeurtenis(sen) wordt verwijderd. Oude emoties en gevoelens worden losgelaten en achtergelaten in het verleden.

Dag 10: Medische hypnose

Bekijk hier de dagplanning

Hoeveel mensen lopen er niet rond met chronische pijnklachten. Hypnose is het middel om dat aan te pakken. Deze dag leer je hoe je dat snel en effectief kunt doen. Daarnaast leer je wat de oorzaak is van chronische klachten.

Dag 11: Vergeving en innerlijk kind

Bekijk hier de dagplanning

Het kan zomaar gebeuren: dat er iets voorvalt, waardoor je diep gekwetst bent en bijvoorbeeld boosheid en/of verdriet ervaart.

Vergeving is een proces, dat bestaat uit drie stappen: bewustwording, voelen en loslaten. De eerste stap is weten: wat is me aangedaan? Stap 2, is er bereidheid om jezelf en de ander te vergeven. Stap 3 is de juiste trancestaat oproepen m.b.v. hypnose en de vergeving inzetten, zodat je in vrijheid je toekomst in kunt vliegen.

Als het innerlijk kind gehoord en geheeld word, vindt er eenheid plaats in lichaam, geest en ziel. Een hele mooie, emotionele en waardevolle dag.

Dag 12: Vervolg innerlijk kind en examen

Bekijk hier de dagplanning

We gaan door met Innerlijk Kind werk en in de middag mag je laten zien wat je geleerd hebt tijdens de opleiding.

Tijdens de opleiding zal er veel worden geoefend om ervoor te zorgen dat jij niet alleen jezelf heelt, maar ook weet hoe het is al je andere gaat helpen.

Deze opleiding heeft echt twee kanten.

  1. Je leert jezelf ontdekken en helen op onderbewust niveau.
  2. Je krijgt een fundament mee die zo sterk is, dat jij in staat bent om andere mensen met hypnose te helen.

Of je nu wilt werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en/of je wilt het gaan toepassen om andere mensen te helen, deze opleiding biedt het allebei.

Studiebelasting

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de opleiding vooral bij de opleidingsdagen zelf. Daarnaast dient er een reflectieverslag ingeleverd te worden. Hier zijn de meeste deelnemers in totaal gemiddeld 3 á 4 dagen mee bezig. Tussen de opleidingsdagen door dient er geoefend te worden in groepjes. Dit zorgt voor een succesvolle afronding van de opleiding.

Grijp deze tijdelijke kans

Heb je interesse? Bekijk de data en weet wanneer je gebruik kunt maken van deze fantastische kans! Bekijk de aanbieding.

Opleidingsdata

Bekijk de agenda voor een actueel overzicht van al onze opleidingen!

Wat zeggen onze studenten?

Kom achter al de ervaringen van onze studenten met Sluis NLP Instituut.

Accreditaties

CRKBO: Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Aanmelden

12 Daagse Hypnose Practitioner Opleiding

Kies de optie die past bij jou.

N

Inclusief werkboek

N

Certificaat van deelname

N

Praktijkgerichte training

N

Aansluiting bij een community

Normaal €3.500,-

Nu voor

€ 2.795,-

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in om te kijken wat het beste bij jou past.